Flyttetips

Tips om pakking

 1. Pakk mest mulig i esker eller plastsekker. Mange typer klær – samt dyner og puter – kan du pakke i søppelsekker. Trekk en søppelsekk over klær på kleshengere.
 2. Hvis du har tatt vare på originaleskene til TV og annet elektronisk utstyr, er dette den beste emballasjen.
 3. Gå til innkjøp av spesialesker for flytting, eller spør din nærmeste dagligvare om de har noen til overs. Eskene bør være stive og utstyrt med lokk, da er det enklere å stable dem i høyden på flyttebilen. Bruk bred teip for å lukke dem slik at alt holder seg på plass i eskene. Unngå at de blir for tunge – 20 kilo er mer enn nok. Blir det tyngre, kan bunnen åpne seg og bærerne vil slite mer enn nødvendig opp trappene.
 4. Glass pakkes forsvarlig inn i pakkepapir (gjerne avispapir). Bruk bobleplast for å beskytte andre skjøre gjenstander.
 5. Tørrvarer i kjøkkenskapene, som for eksempel ris og gryn: Teip igjen åpningen.
 6. Bruk en bred tusj for å merke eskene med hva de inneholder. Skriv også hvilket rom i ditt nye hjem de skal plasseres i.
 7. Unngå å bruke teip direkte på møbeloverflater, for eksempel på en skuffeseksjon. Teipen kan lage skjemmende merker. Pakk heller møbelet inn med bobleplast som holdes på plass med bred teip.
 8. Esker med det du først vil ha behov for i den nye boligen, plasseres sist på flyttebilen (toalettsaker, kaffemaskin og dugnadsmat).

Andre flyttetips

 1. Begynn planleggingen i god tid. Lag huskeliste der du fortløpende skriver opp ting du kommer på. Lag en romplan over innredningen i den nye boligen.
 2. Gjenstander på loft og kjeller, og alle ting du ikke har daglig behov for, kan du pakke i esker og merke flere uker før flyttedagen.
 3. Hvor skal flyttebilen stå – både utenfor ditt gamle og nye hjem? Bor du i et tettbygd strøk uten egen innkjørsel, bør du huske på å reservere plass.
 4. Bruk tilstrekkelig med pledd og tepper for å beskytte møblene under transporten. Unngå at de har mulighet til å gnisse mot hverandre.
 5. Det er smart å benytte sekkehjul og traller, de sparer rygg og krefter. Det finnes også sekkehjul beregnet for trapper. De fleste bilutleiefirmaer kan utstyre deg med flyttetraller.
 6. Er det noe som skal kastes? Er det noe du vil gi bort eller selge til en brukthandler eller på Finn.no? Venter du for lenge med å ta grep, blir disse tingene med på flyttelasset!

Hvem må ha beskjed om adresseforandring?

Meld fra til Folkeregisteret om at du skal flytte. Når meldingen er registrert, vil blant annet fastlegen, banken og mobilselskapet ditt få beskjed. Må du bytte fastlege, gjør du det på Nav under Min fastlege . Posten må selvsagt også få beskjed om adresseendring. Post ettersendes kun i to måneder, men ved å betale et lite månedlig beløp, kan du forlenge denne perioden. Posten har også et gratis flyttetilbud, blant annet kan du bestille skilt til din nye postkasse. Se mer om Postens tjenester og produkter i forbindelse med flytting her .

Gå igjennom lista på nettbanken din og vurdere hvilke bedrifter og organisasjoner du mener bør få vite om din nye adresse. Forsikringsselskap, banker, aviser og magasiner du abonnerer på, er opplagte. Det enkleste er å gi en melding gjennom bedriftens nettside. Familie og venner må også få beskjed.

SERVICE • KVALITET • SIKKERHET • PUNKTLIGHET

Copyright 2014-2021 | Transport og Lager AS

Transport og lager LOGO